fbpx

Miért fontos, hogy tudjuk KIK VAGYUNK és ez hogyan van összefüggésben az ÉLETFELADATUNKKAL és a VÁLLALKOZÓI SIKERÜNKKEL?

Vállalkozás felsőfokon

Van, aki úgy gondolja, hogy vállalkozónak születni kell. Én azt gondolom, hogy a vállalkozói létforma tudja leginkább támogatni a személyiségfejlődésünket és az önmegvalósítást, tehát tanulható.

Ha megnézzük kik voltak vagy jelenleg kik az IGAZÁN SIKERES VÁLLALKOZÓK, akkor olyan úttörőket vehetünk alapul, mint Richard Brandson, Ford, Steve Jobs, Vishen Lakhiani, Erik Edmeads, Robin Sharma, Elon Musk (sorolhatnám a végtelenség…). Mi a közös bennük? Mindannyian rendelkeztek egy belső hajtóerővel és soha nem másoltak, SOHA NEM CSINÁLTAK PIACKUTATÁST!

Tehát a sikeres vállalkozás 0. lépése az ÉLETFELADAT feltárás, önismeret és egy belső elhivatottság egy téma irányába.

Ha piackutatást csinálsz és az alapján kezdesz el vállalkozni, hogy mire lehet igényük az embereknek, akkor máris több sebből vérzik a vállalkozóvá válásod, és valószínűleg csak a pénz és a szabadság illúziója fog hajtani. Ezzel a módszerrel csak egy leszel a sok közül, akik hasonló témában indítottak vállalkozást.  Ez viszont hamar kiégéshez és fejetlen próbálkozásokhoz vezethet, mert folyton versenyezned kell a konkurenciával és el kell adnod magad illetve a szolgáltatásodat az embereknek.  

Ha tisztában vagy azzal, hogy KI VAGY TE? akkor fel tudod kutatni az életed legbelsőbb hajtóerejét a te MIÉRTED. Ha ezt megtalálod és tisztában vagy azzal mi a te IKIGAI-od, (azaz az ÉLETED ÉRTELME) akkor egész biztosan meglesz a motivációd és a kitartásod ahhoz, hogy egy olyan egyedi vállalkozást építs fel, ami ÖNAZONOS, amivel ÉRTÉKET KÉPVISELSZ, amivel HOZZÁJÁRULSZ A VILÁGHOZ, amiben KAMATOZTATNI TUDOD A KÉSZSÉGEIDET KÉPESSÉGEIDET, ÉLETTAPASZTALATODAT, SZÍVBŐL SZERETED CSINÁLNI, ÉS KÖNNYEDÉN TUDSZ VELE ANYAGI BIZTONSÁGOT TEREMTENI.

Ha úgy vágunk bele egy vállalkozás felépítésébe, hogy az IKIGAI valamelyik eleme hiányos akkor a következő területeken futhatunk zátonyra:

➡olyan munkát végzünk, amit nem szeretünk és nehezünkre esik minden nap kikelni az ágyból

➡olyan munkát végzünk, amiben nem tudjuk kamatoztatni a képességeinket, élettapasztalatinkat, tudásunkat

➡olyan munkát végzünk, aminek nem látjuk az értelmét vagy akár káros lehet másokra vagy a környezetre nézve

➡olyan munkát végzünk, amivel nem tudunk elég pénzt teremteni és folyton aggódunk és szorongunk a pénzügyeink miatt

HA EZEK KÖZÜL LEGALÁBB 2 IGAZ RÁD, akkor még NEM TALÁLTAD MEG Az IKIGAI-od, azaz az életed értelmét. Gondolj bele, hogy biztosan nem indulnál útnak egy olyan autóval, amiről hiányoznak a gumiabroncsok vagy épp hiányzik belőle a motor. Ha piackutatásra alapozol egy vállalkozást, és nem arra, aki TE VALÓJÁBAN VAGY, akkor folyamatosan úgy fogod érezni, hogy megrekedtél a vállalkozásodban.

Vállalkozás felsőfokon

Nézzük, akkor miért is fontos, hogy ismerjük az ÉLETFELADATUNKAT, és ez hogyan van összefüggésben azzal, hogy SIKERES VÁLLALKOZÓVÁ VÁLJ.

➡Ha ismerjük az életfeladatunkat, valóban olyan munkát végzünk, amit igazán szeretünk, ami által minden nap motiváltan kelünk ki az ágyból, és egy napunk sem telik el unalmasan az órát bámulva. Van egy erős miértünk, ami hajtóerőként funkcionál.

➡Ha ismerjük az életfeladatunkat, tudjuk, mik azok a tulajdonságok, készségek, képességek, élettapasztalatok, amik által egyedivé válunk és elkülönülünk a versenytársaktól. Mély önismerettel és magabiztossággal rendelkezünk, ami által nem hasonlítgatjuk magunkat másokhoz, és egyedi szolgáltatásokat, termékeket tudunk létrehozni.

➡Ha ismerjük az életfeladatunkat, akkor olyan szolgáltatásokat, és termékeket hozunk létre, amik által jobb hellyé válik a világ, és hozzájárulunk mások életéhez, és értéket teremtünk, miközben megóvjuk a természetet a jövő generációi számára.

➡ Ha ismerjük az életfeladatunkat, akkor képesek vagyunk a szegénységtudatot bőségtudatba fordítani, és olyan anyagi biztonságot teremteni, ami által még több értéket tudunk adni a világnak.

pénzügyi tudatosság

Íme egy checklista, ami garantálja, hogy sikeres vállalkozó leszel:

⬜Kellő önismerettel rendelkezel, és tudod, milyen munka szerezne neked örömet, mire van elhívásod.

⬜Rendelkezel egy nagyon erős MIÉRT-tel, ami egy nagyon erős belső hajtóerőt ad a céljaidhoz.

⬜Elkészítetted az IKIGAI-od és tisztában vagy az esszenciáddal.

⬜Ismered a készségeidet, képességeidet és tudod kamatoztatni azon a területen, ahol vállalkozni szeretnél.

⬜Értéket képviselsz a munkáddal, hozzájárulsz mások életének a jobbá tételéhez, és a világot is jobb hellyé varázsolod.

⬜Rendelkezel azokkal a képzettségekkel, és végzettségekkel, amik a vállalkozásod elindulásához szükségesek.

⬜A legjobbaktól tanultál, és folyamatosan továbbképzed magad a saját szakterületeden.

⬜Kellő alázattal és kitartással rendelkezel, hogy elérd a céljaidat.

Ha úgy érzed, a checklista némelyik pontjánál hiányosságaid vannak csatlakozz a zárt facebook csoportomhoz, ahol rendszeresen értékes tartalmakat osztok meg olyan témákban, amikről nem tanulhatsz más platformokon vagy vedd fel velem a kapcsolatot, hogy választ adjak a kérdéseidre.

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz!