fbpx

A sikeres vállalkozás 10 törvénye

Egy jól működő vállalkozás mögött mindig ott van egy láthatatlan kód. Ez a kód tartalmazza azt, hogyan teremtünk kapcsolatot az ügyfeleinkkel, milyen értékeket képviselünk, hogy járulunk hozzá az ügyfeleink sikeréhez vagy jóllétéhez, hogyan kommunikálunk, milyen a marketingünk, hogyan teljesítünk, mennyire vagyunk hatékonyak, mennyi pénzt keresünk, milyen a kapcsolatunk a pénzzel, hogyan tudjuk megtartani az egészségünket, hogyan tudjuk kihozni magunkból a maximumot, és mi az, ami a vállalkozásunkban boldoggá tesz.

Vizsgáljuk meg a sikeres vállalkozóvá válás folyamatát és nézzük, meg a folyamat alatt milyen alaptörvényekkel találkozunk.

I. Amikor bekerülünk a vállalkozók világába

II. Amikor ráébredünk a saját vállalkozói utunkra

III. Amikor újra kódoljuk a vállalkozásunkat

IV. Amikor sikerre visszük a vállalkozásunkat.

I. Amikor bekerülünk a vállalkozók világába:

Teljesen tapasztalatlanok és kezdők vagyunk teljes mértékben kiengedjük a kontrollt a kezünkből és engedjük, hogy a vállalkozói világ elkezdjen formálni minket. Rengeteg zavaros és egymással ellentétes információt kapunk arról, hogyan kell egy sikeres vállalkozást felépíteni. Rengeteg hiedelmet elfogadunk sajátunkként és megpróbálunk más vállalkozókat lemintázni. A legnagyobb probléma az, hogy a szabályok nagy része, amiket elkezdünk követni vagy elavultak vagy nem szabhatóak a vállalkozásunkra, emiatt tévútra visznek minket. Rengeteg kudarc, végtelen próbálkozás körforgása indul el. Mindenki ellát olyan jótanácsokkal, amik neki segített, viszont a mi esetünkben ez sokszor csak nagyobb káoszt szül.

1.A sikeres vállalkozás első törvénye:

Kérdőjelezd meg a vállalkozói világ által felállított szabályokat és lépj ki a vállalkozói mátrixból!

Tanuld meg megkérdőjelezni azokat a vállalkozói szabályokat, amiket a vállalkozói világ szeretne rád erőltetni. Ezek a szabályok meghatározzák mit tegyél és mit ne tegyél, meghatározzák a siker és a boldogság definícióját, és egyszerűen bekorlátozzák a lehetőségeidet.

II. Amikor ráébredünk a saját vállalkozói utunkra:

Ezen a szinten megtanulod, hogy megválaszthatod a saját szabályaidat. Itt eldöntöd, hogy milyen ötleteket, irányokat és értékeket tartasz méltónak arra, hogy elfogadd, és mi az, amit elutasítasz, mert az nem szolgál téged a sikeres vállalkozáshoz vezető úton. Itt már megtanulod tudatosan kialakítani a vállalkozásod sikerét támogató hiedelmeket, szokásokat és rutinokat, ezáltal élvezhetővé válik a vállalkozásépítés és könnyedén kiszelektálod azokat a rendszereket, amelyekre nincs szükséged. Ezt a folyamatot tudattervezésnek hívjuk.

2.A sikeres vállalkozás második törvénye:

Tanuld meg a tudattervezést!

Ezen a szinten megérted, hogy a hiedelmeid hogyan formálnak téged, hogyan támogatnak vagy éppen blokkolnak a sikeres vállalkozás felépítésében. Megtanulod, hogyan tudod meghekkelni a saját rendszeredet a siker érdekében. Eljutsz a legbensőbb énedig, lerombolod a régi nem működő rendszereket és teljesen új optimálisan működő rendszereket építesz újra, amik támogatnak a folyamatos növekedésben.

3. A sikeres vállalkozás harmadik törvénye:

Írd át a vállalkozásod hibás működési modelljeit!

Ezeket a modelleket másokat mintázva vagy másoktól tanulva elfogadtad sajátodként, viszont nem biztos, hogy ezek szolgálnak téged. Lehet, hogy gyerekkori hiedelmek, szülőktől, tanároktól, vagy a vallásból hozott hiedelmek miatt folyton szabotálod magad a sikeres vállalkozás felépítésében. Megtanulod átprogramozni és lecserélni a korlátozó modelleket.

4. A sikeres vállalkozás negyedik törvénye:

Fejleszd tovább az életviteli rendszereidet!

Az életviteli rendszeredbe tartoznak azok a tevékenységek, amiket nap mint nap végzel. Idetartozik, a táplálkozás, testedzés, meditáció, gyereknevelés, vállalkozásfejlesztés, tanulás, a napi rutinok stb. Mivel az iskolában nem tanították meg nekünk, hogyan kell jól működő hatékony életviteli rendszereket létrehozni, ezért nekünk kell megtanulnunk ezen a ponton, hogyan elemezzük ki a meglévő rendszereinket és hogyan optimalizálhatjuk őket, annak érdekében, hogy maximális hatékonyságot tudjunk elérni. Mindez abban segít, hogy ne csak a vállalkozásunk fejlődjön, hanem egy egészséges egyensúly álljon be a többi életterületünkön is.

III.A vállalkozásunk újra kódolása

Elérkeztünk arra a szintre, ahol fejest ugrunk a saját vállalkozói utunkba. Meghekkeljük a tudatunkat, mindeközben megéljük a boldogságunkat és olyan célokat tanulunk meg kitűzni, amik egy teljesebb élethez vezetnek minket.

5. A sikeres vállalkozás ötödik törvénye:

Kódold újra a vállalkozásodat!

Itt olyan vállalkozási modellt fejlesztesz ki, ami személyre szabott sikerreceptje a vállalkozásodnak. Elérsz egy optimális létezési módot, ahol szinte minden a helyére kerül. A szerencse állandó útitársadul szegődik.

6. A sikeres vállalkozás hatodik törvénye:

Fokozd a mindennapi boldogságodat!

A boldogság nem egy jövőbe kihelyezett elérhetetlen állapot. Hekkeld meg a boldogságodat, ezáltal tedd sikeresebbé a vállalkozásodat.

7. A sikeres vállalkozás hetedik törvénye:

Legyen egy élénk víziód és egy léleklenyomatod!

Ha rossz célokat követsz az a vállalkozásod bukását jelentheti. Találd meg azokat a célokat, amik igazán boldoggá tesznek, és amik értelmes és izgalmas életet adnak.

IV. Amikor sikerre visszük a vállalkozásunkat:

Ezen a szinten a vállalkozásoddal pozitív nyomot hagysz a világban.

8. A sikeres vállalkozás nyolcadik törvénye:

Válj érinthetetlenné!

Ezen a szinten eljutsz oda, hogy teljes mértékben megbízol a belső tudásodban, mások véleménye, ítélete vagy a veszteségtől való félelem nem tud kibillenteni az egyensúlyodból.

9. A sikeres vállalkozás kilencedik törvénye:

Ismerd az életfeladatod!

Ha feltárod az életfeladatodat, akkor nem egyszerű munkaként éled meg a vállalkozásodat, hanem hivatásként éled meg a mindennapjaidat. Mindez izgalmassá és felfedezésekben gazdaggá teszi a vállalkozói létedet.

10. A sikeres vállalkozás tizedik törvénye:

Soha ne hagyd abba a tanulást és az önfejlesztést!

A személyes fejlődés a legfőbb kulcsa a vállalkozásod sikereinek. Ameddig te fejlődsz, addig a vállalkozásod is szárnyalni és növekedni fog.

Ezt a 10 törvényt személyre szabottan, gyakorlatorientáltan és mélyrehatóan el tudod sajátítani a legújabb programomban:

A sikeres vállalkozói elme kódja – vállalkozás fejlesztési program

Ez egy olyan vállalkozásfejlesztési program, ami végigkísér a vállalkozásodban és személyre szabottan ad gyakorlatorientált megoldásokat a kihívásaidra. Ha szeretnél tisztánlátást kapni, hol tartasz a vállalkozásod folyamatában, és mi akadályozhat az áttörésben, jelentkezz egy 45 perces kötelezettségmentes perspektíva konzultációra, ahol átvilágítjuk a vállalkozásodat.

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz!