fbpx

Mi a NUMBER 1 kimondatlan vállalkozói szabály?

NEM FOGOD SOHA TÖKÉLETESEN JÓL CSINÁLNI!!!

ügyfélteremtés

A vállalkozás olyan, mint a gyereknevelés.

Amikor még nincs gyerekünk olyankor kiforrott elveink és elképzeléseink vannak arról milyenek leszünk szülőként. Ferde szemmel nézünk a gyerekes szülőkre, és csóváljuk a fejünket mi mindent csinálnak rosszul, és azonnal véleményt nyilvánítunk mi hogyan fogjuk ezt jól csinálni a saját gyerekeinkkel. Majd, amikor megszületik a gyerekünk, akkor minden gyereknevelési elvünket kidobjuk a kukába, mert úgy érezzük bármit is csinálunk, az a mi gyerekünknél nem működik…

Ugyanígy van egy elméleti elképzelésünk arról, hogyan is kellene egy vállalkozásnak tökéletesen jól működnie. Látjuk a már vállalkozó ismerőseink milyen nehézségekkel küzdenek, és külső szemlélőként nem értjük miért nem látják azt, ami számunkra egyértelmű. Látva az ő küszködésüket elhatározzuk, hogy mi sokkal okosabbak leszünk, tanulunk az ő hibáikból, mindenben kiképezzük magunkat, és mi az első pillanattól kezdve hibázás nélkül tökéletesen fogjuk csinálni….

Kitanuljuk a hivatásunkat, folyamatosan továbbképzésekre járunk, elképzeljük, hogy könnyedén áramlanak az ügyfelek, tele van a naptárunk, mindenki a mi szolgáltatásunkra vágyik és minden tökéletesen egy ideális állapotban működik.

Majd, amikor szeretnénk elindulni, akkor mindig felfedezünk egy új ismeretlen területet és azonnal azt érezzük ezt is tökéletesen el kell sajátítanunk hiszen, ha ennek hiányában indulnunk el, akkor az ideálisan működő álomvállalkozásunk rózsaszín buborékfelhője szertefoszlik….

És máris elindul a halogatás….

ügyfélteremtés

Mindig van egy újabb fordulat, egy új eszköz, egy új módszer, egy új marketing stratégia, egy új továbbképzés, ami nélkül nem rendelkezhetünk 100%-osan azzal a tudással, amit szükségesnek érzünk az induláshoz. Még rosszabb, ha mindig addig várunk, amíg a tudásunk elavul és már nem állja meg a helyét ebben a gyorsan változó világban.

Tudattalanul tereljük a figyelmünket olyan vizekre, ahol folyton csak abba botlunk mit nem tudunk még és elfog a rémület, és arra gondolsz hogy: „De jó hogy még nem indultam el, mert még ezt is tudnom kell!”….

Majd fekszel a halálos ágyadon, és azon gondolkodsz miért nem valósítottad meg az álmaidat. Végig csak a fejedben léteztél és nem indultál el. Nem szippantottad be a vállalkozásod kihívásainak friss illatát, nem mertél farkasszemet nézni a határaiddal, a tökéletlenségeddel és mindazzal, amiben nem vagy még elég jó.

Most állj meg egy pillanatra:

  • Meddig akarsz még tervezni?
  • Mit gondolsz hány karácsonyod van még hátra mire leteszed a lantot?

Mindig jobb egy befejezett véghez vitt lépés, ami tele van hibákkal, mint egy tökéletes valami, ami sohasem lát napvilágot!!!!!

Szerinted számítanak azok a könyvek, amik soha nem íródtak meg?

Számítanak azok a csodálatos zeneköltemények, amik soha nem látnak napvilágot?

Számítanak azok a festmények, amiket sohase festettek meg?

Számítanak azok az ötletek, amik soha nem lettek kipróbálva a gyakorlatba?

Számít majd mennyire sikerült az elméletet tökéletesen elsajátítanod, ha soha nem indulsz el?

ÉS TUDOD MIT? AMIT TE ELHALASZTASZ, AZT MAJD MEGCSINÁLJA HELYETTED VALAKI MÁS!!!

A sikeres emberek vajon miért dolgoznak folyamatosan magukon, az elakadásaikon és a félelmeiken? Miért van mindig mellettük egy mentor vagy egy coach, aki tágítja a komfortzónájukat és kihozza belőlük azt a kincset, ami ott van rejtve bennük.

A döntés a te kezedben van. Vagy felvállalod a hibázás lehetőségét és elindulsz, vagy hagyod az álmaidat a céljaidat egy dobozban porosodni a pince mélyén.

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz!