fbpx

Te kitűnsz a tömegből?

pénzügyi tudatosság

Attól, hogy valaki vállalkozó vagy valamilyen szakember nem feltétlenül van a helyén az életben.

Emlékezz vissza, amikor gyerek voltál, mindig volt az a bizonyos KEDVENC TANÁROD, aki nem feltétlenül volt a legjobb és legképzettebb a szakmában, mégis minden más tanárnál jobban szeretted. Hiába rendelkezett a többi tanár ugyanazzal a tudással, mégsem rajongtál mindegyikükért. Az a tanár, aki felvillanyozott, őszinte érdeklődést mutatott irántad, mindeközben izgalmasat tálalta a leguncsibb tananyagot is, olyan mély tiszteletet és ragaszkodást tudott kiváltani belőled, amit más tanár nem. Az ő szemében volt valami tűz, az attitűdjében volt valami leírhatatlan.

Egy orvosi vizsgálat alkalmával is sokkal jobban érzed magad, ha olyan orvos keze közé kerülsz, aki türelemmel, nyitottsággal bizalommal fordul feléd, vagy ha egy pénztáros nem csak unottan néz rád, hanem mosolyog esetleg egy jó szót szól hozzád, máris szebb napod van.

Ha valakinek nincs meg az elhivatottsága, vagy az a bizonyos tűz a szemében, lehet bármennyi diplomája, végzettsége, titulusa, ha nem élvezi, amit csinál akkor bizonyára nem szívesen venném igénybe a szolgáltatását.

Teljesen mindegy, hogy egy takarítónő, egy köztisztviselő vagy egy vállalkozó áll velünk szemben, a kisugárzásában minden benne van.

A marketingben azt tanácsolják legyél egyedi és tűnj ki a konkurencia mellől. De hogyan? Erre a válasz azokban az emberekben rejlik, akik mindig elvarázsoltak, akiknél azt láttad, hogy nemcsak értenek a szakmájukhoz, de egy mély elhivatottsággal szolgálnak másokat és mindeközben anyagilag is prosperálnak és követendő értékeket képviselnek.

De vajon mi lehet a közös bennük? Mi a titkuk?

Ők azok, akik nem csak a pénz miatt választottak egy hivatást, hanem megtalálták az életük értelmét vagy más néven az ÉLETFELADATUKAT abban, amit csinálnak.

 • Elgondolkodtál már azon, miért éppen azt a hivatást űzöd, amit jelenleg csinálsz?
 • A szüleid hatására választottad ezt a szakmát?
 • Úgy gondoltad, ezzel anyagi biztonságot tudsz teremteni?
 • Az okoz örömet, ha elégedett mosolyt látsz az ügyfeleid arcán?
 • Azért választottad ezt az utat, mert ebben vagy tehetséges?

Nézzük mi a titkuk a kivételes embereknek, miért mások ők, mint az átlag?

 1. Rendelkeznek azzal az önismerettel, ami megmutatta nekik milyen hivatásban, szakmában tudnak igazán kiteljesedni, és nem olyan szakmában dolgoznak, amibe szülői vagy társadalmi elvárásból álltak bele. Ha ráébredtek, hogy nem azon az úton vannak, ami nekik jó, akkor nem féltek akár karriert is váltani.
 2. Felhasználják az élettapasztalatukat a hivatásukban, és példát mutatnak az életükkel, ezáltal hitelesek, tehát nemcsak elméleti tudással rendelkeznek.
 3. Tudják mi az, ami igazán örömet okoz nekik és ezt át tudják ültetni a munkájukba is.
 4. Ismerik az erősségeiket, és a képességeiket és ezekre támaszkodnak amikor a hivatásukról van szó. Amihez nem értenek azt átengedik másnak.
 5. Fontos nekik, hogy a munkájukkal szolgáljanak, értéket teremtsenek, emeljenek, nyomot hagyjanak, megoldjanak valamilyen társadalmi, érzelmi, egészségügyi, környezetvédelmi vagy egyéb problémát.
 6. Képviselni tudják az értéküket, megbecsülést kapnak, és pénzügyi egyensúlyban vannak. Nem a pénzkeresés a fő motivációjuk, hanem a tevékenységük által adott vagy létrehozott érték.
 7. Rendelkeznek, egy erős belső motivációval, ismerik a MIÉRTJÜKET.
 8. Összhangban vannak önmagukkal és a lelkükkel, nem pedig mások elvárásainak és szabályrendszereinek próbálnak megfelelni.

Nálad megvannak ezek a pontok?

Ha anyagilag prosperálsz, kihasználod a képességeidet és szolgálsz másokat, de hiányzik az öröm, a szenvedély abból, amit csinálsz, akkor fennáll a veszélye a kiégésnek.

Ha kihasználod a képességeidet, szolgálsz másokat, és mindezt örömmel teszed, de anyagilag ez nem térül meg és nem tudsz kellő bevételt termelni önmagad és a családod számára, akkor ez ahhoz vezethet, hogy fel kell hagynod az álmaid munkájával, hacsak nem vizsgálod meg mi áll a pénzügyi teremtőképességed útjába. Ebben az esetben általában pénzügyi blokkok, és önkorlátozó hiedelmek okoznak nehézséget az önmegvalósításban.

Ha szolgálsz másokat, örömmel végzed a hivatásodat, és még anyagilag is jól keresel, de nem használod ki a valódi képességeidet, akkor előfordulhat, hogy egy idő után beszűkül a komfortzónád, és unalmassá válik a munkád, ami megállít a fejlődésedben.

Ha örömmel végzed a munkádat, anyagilag jól keresel, és kihasználod a képességeidet, de nem találod a MIÉRTEDET, akkor egy idő után értelmetlennek tarod majd a munkádat, és ez is megrekedést okozhat.

Tehát ahhoz, hogy igazán kitűnj a tömegből, ismerned kell a számodra fontos értékeket, ismerned kell a legbelsőbb hajtóerődet, szeretned kell, amit csinálsz, ki kell tudnod aknázni a készségeidet és a képességeidet, és úgy kell általa szolgálnod a világot, hogy ez anyagilag is megtérüljön.

Ha ezt a szintet eléred megerőltetés nélkül ki fogsz tudni tűnni a tömegből, és Te leszel az az egy szakértő/szolgáltató/vállalkozó, akivel dolgozni szeretnének az ügyfelek, mert érzik azt a pluszt, amit senki más nem tud nekik megadni.

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz!