fbpx
pexels-jess-loiterton-4321802

Pénzügyi tudatosság és blokkoldás

Vajon a Te pénzed boldog vagy boldogtalan?

Legyünk őszinték. A pénz néha elég nehéz téma tud lenni, ha nincs jó kapcsolatunk vele. Főleg, ha pénzügyi sérüléseink vannak, vagy tele vagyunk tévhitekkel és önkorlátozó hiedelmekkel.

A pénz elég erős érzelmeket tud belőlünk kiváltani. Aggódunk, szorongunk, ha épp ki vagyunk szolgáltatva a hiányának, ha viszont bőségben vagyunk, akkor boldogok, gondtalanok és kiegyensúlyozottak vagyunk.

Bármilyen is a kapcsolatunk vele, az életünk szinte minden területére hatást gyakorol. A pénz által teremtjük meg azt az életszínvonalat, amire vágyunk. A pénz lehetővé teszi, hogy önmagunkba vagy a vállalkozásukba invesztáljunk. A pénzzel való kapcsolatunk meghatározza milyen gyorsan tudjuk elérni a céljainkat.

Az iskolába nem tanultunk a pénzről, ezáltal nem tudott kialakulni a pénzügyi tudatosságunk és pénzügyi érzelmi intelligenciánk, amelyek fontos részei a pénzügyi teremtő és befogadóképességünknek.

Időtartam: 11 alkalom

Leírás

Nézzük meg honnan ismerhetjük fel, hogy pénzügyi sérüléseink vannak vagy rejtett pénzügyi blokkok állnak a sikertelenségünk vagy a nehézségeink hátterében?

Íme néhány példa, ami segít rávilágítani az esetleges blokkokra:

1.Nem tudod elérni a kívánt bevételi összeghatárt, bármilyen keményen is próbálkozol:

Teljesen mindegy, hogy heti hány órát dolgozol, és mennyit túlórázol, egyszerűen nem jönnek úgy az eredmények, ahogy szeretnéd. Mindig a következő hónaptól várod az áttörést, de valahogy a számok nem tükrözik a befektetett időt és energiát. Mire sikerül szintet lépned, addigra nőnek a költségeid a kiadás oldalon.

2. Nem tudod képviselni az áraidat, nehezen mondod ki a szolgáltatásod értékét:

Komoly kihívást jelent számodra a szolgáltatásod, illetve a terméked árazása. Sokszor alulárazod magad, olyankor úgy érzed nem értékelik a munkádat kellőképpen az ügyfelek. Ha emelsz az árakon, akkor félve kommunikálod ki az összeget, és kényelmetlenül érzed magad, szinte már magyarázkodásba kezdesz, miért ennyiért dolgozol. Próbálod elkerülni azokat a szituációkat, ahol ki kell mondanod az áradat.

3. Kedvezményeket adsz, és folyamatosan akciózol, mégsem jönnek az érdeklődők:

Folyamatosan akciókat és kedvezményeket adsz, abban bízva, hogy akkor téged választank az ügyfelek. Ha olyan ügyféllel találkozol, aki kifogásolja az áraidat, szégyenérzet van benned, és azonnal felkínálsz neki egy kedvezményesebb konstrukciót.

4. Stresszes leszel, ha szóba jön a pénz:

Amikor szóba jön a pénz, akkor azonnal stresszreakció fut végig a testeden és akár fizikai tüneteket is produkálsz a szorongástól, nehézlégzéstől kezdve a fejfájáson keresztül, egészen a hasmenésig.

5. Ha úgy érzed bármennyi pénzt keresel, soha nem elég:

Mindig addig nyújtózkodsz, ameddig a takaró tart. Ez azt jelenti, ahogy növeled a bevételeidet, párhuzamosan emelsz az életszínvonaladon is, és hiába keresel többet, többet is költekezel. Belekerülsz egy ördögi körbe, amit a pszichológusok hedonikus futópadnak hívnak, és nem tudod elérni az életedben azt a szintet, amivel megelégednél.

6. Ha sikerül egy nagyobb bevételre szert tenned, akkor mindig jön egy váratlan kiadás, ami felemészti a pluszbevételt:

Sikerül végre egy prémium bevételre szert tenned, erre egész biztosan, hogy beüt a krach. Elromlik az autód, bedöglik a telefonod vagy lebetegszel és kiesel a munkából hosszú időre és máris felemésztette az adott esemény a plusz bevételedet.

7. Ha adósságaid vannak:

Az adósságok megléte jelzik, hogy nem ápolsz jó kapcsolatot a pénzzel, és szegénységtudatban létezel. Hiányoznak azok a tudatos szokások az életedből, amikkel pénzügyi szabadságra tehetsz szert.

8. Ha állandóan aggódsz azon, hogy hogyan jössz ki a hónap végére:

Ha folyton fejtörést okoz, hogy az adott hónapban hogyan jössz ki a bevételeidből, és szinte rettegsz, a váratlan kiadások miatt.

9. Ha úgy gondolod a pénz valami rossz, piszkos, mocskos dolog:

Ha szó szerint undorodsz a pénztől, és valami koszos, rossz dologként tekintesz rá, akkor bizonyára erős érzelmi sérüléseket szenvedtél korábban az életedben. Emiatt úgy gondolod, a pénz valami rossz dolog, ami megrontja a világot és az embereket.

10. Ha görcsösen próbálsz minden pénzt megfogni:

Ha görcsösen bújod az akciós újságokat, hajlamos vagy mindenen spórolni, és megvonsz magadtól és a szeretteidtől bizonyos dolgokat, csak hogy spórolj pár 1000 Ft-ot, akkor szintén olyan negatív pénzügyi mintákkal rendelkezel, ami blokkokat jelez.

11. Ha azt gondolod, csak kemény munkával lehet sok pénzt keresni:

Ha úgy gondolod, vért kell izzadni, hogy valakinek sok pénze legyen, és elítéled azokat, akik esetleg könnyedén kevés idővel tudnak sok pénzt keresni, akkor ez egy jel, hogy tele vagy olyan korlátozó hiedelmekkel, ami miatt képtelen vagy egyensúlyt teremteni a munka és a pihenés között.

12. Ha olyan munkát végzel, amit nem szeretsz:

Ha olyan a munkád, amiben nem érzed jól magad, szinte kínszenvedés reggel kikelned az ágyból, akkor aligha fogsz ezzel a munkával hosszútávon vagyont építeni.

13. Kellemetlenül érzed magad, ha családi körben, baráti társaságban vagy szakmai körben szóba jön a pénz:

Kényes téma a pénz a családban, sok konfliktus forrása, akár a párkapcsolatban, akár a gyereknevelésben. Előfordul, hogy nem tudsz úgy hozzájárulni a családi kasszához, mint szeretnéd, ezért bűntudatod van, vagy a párod tesz erre utaló megjegyzéseket. Lehet, hogy a pénzügyi nehézségek miatt, nem tudtok nyaralni menni, vagy nem tudtok éppen olyan lehetőségeket biztosítani a gyermekeiteknek, amit szeretnétek, emiatt rossz szülőnek érzed magad. A baráti társaságban is kényelmetlen erről a beszélni, és kiráz a hideg, ha szakmai körökben rákérdeznek a bevételeidre.

14. Bűntudatod van, ha önmagadba vagy a vállalkozásodba forgatod a pénzed:

Amikor elindultál a vállalkozásodban, az lebegett a szemed előtt, hogy pénzügyi biztonságot fogsz teremteni, miközben több szabadidőd lesz a családodra. A vállalkozás viszont nem olyan ütemben fejlődik, ahogy elképzelted, és időközben rájöttél, hogy a vállalkozásod, akkor fejlődik, ha folyamatosan önmagadba és a vállalkozásod fejlesztésébe visszaforgatod a bevételeid egy részét és emiatt erős bűntudatod van.

15. Folyamatosan lemondasz az álmaidról vágyaidról, mert úgy érzed akkor sérülne a család:

Folyton visszafogod magad, ha a saját álmaidról és vágyaidról van szó, mert azt érzed, hogy nem helyezheted a saját boldogságodat a szeretteid elé, emiatt lemondasz az álmaidról, vagy valamilyen módon szabotálod magad a sikerhez vezet úton.

16. Félsz attól, ha sok pénzed lesz, akkor rossz megítélés alá kerülsz:

A legtöbb ember rossz véleménnyel van a gazdag, jómódú emberekről, mert a köztudatba sok olyan tévhit kering, miszerint az ilyen emberek, másokat kihasználva, tisztességtelenül tettek szert a vagyonukra. Mivel nem szeretnénk ilyen megítélés alá kerülni, ezért inkább tudattalanul gátoljuk magunkat a siker felé vezető úton.

17. Ha folyton csak materiális célokat kergetsz:

Ha folyton a következő telefon, a nagyobb ház, az újabb autó, a márkás ruhák a cél, és ezeket hajszold, akkor valamilyen lelki űrt próbálsz ezekkel a materiális célokkal pótolni, esetleg, akkor érzed magad fontosnak, és értékesnek, ha ilyen jellegű tárgyakkal rendelkezel.

18. Ha érdemtelennek érzed magad a sikerre és a boldogságra:

Ha úgy érzed bármennyit is dolgozol, nem érdemled meg az elismerést és az anyagi jólétet. Folyton túl akarsz teljesíteni, sokszor pro bonokat vállalsz vagy ingyen dolgozol.

19. Ha úgy gondolod a pénz a spiritualitás ellensége:

Ha azért mondasz le az anyagi jólétről, mert úgy gondolod ez megakadályozza a spirituális fejlődésedet.

Minél több pontban magadra ismertél, annál több pénzügyi blokkal rendelkezel. Ahhoz, hogy jó viszonyt tudj kialakítani a pénzzel, fel kell ismerned azokat a mintákat és önkorlátozó hiedelmeket, amik ebben meggátolnak. A pénz egyszerűen csak energia, azáltal válik jóvá vagy rosszá, amit kivetítünk rá.

Neked való ez a program:

✓ ha a fenti pontok közül legalább 10 pont elgondolkodtatott

✓ ha tisztán szeretnéd látni a pénzhez fűződő kapcsolatodat és szeretnél vele végre baráti kapcsolatba kerülni

✓ ha tiszta vízióval szeretnél rendelkezni

✓ ha szeretnéd megérteni a viselkedési mechanizmusaidat a pénzzel kapcsolatosan

✓ ha szeretnéd jobban megérteni a körülötted élők pénzügyi viselkedésének a hátterét

✓ ha tudatos szokásokat szeretnél beépíteni

✓ ha növelni szeretnéd a pénzteremtő képességedet

✓ ha szeretnél egy magasabb tudatossági szintre kerülni és ezáltal több lehetőséget szeretnél teremteni magadnak

✓ ha jó példát akarsz mutatni a családtagjaidnak, szeretteidnek

✓ ha szeretnéd megszüntetni a pénz által generált családi vagy házastársi konfliktusokat

✓ ha szeretnéd feloldani a pénzzel kapcsolatos önkorlátozó hiedelmeidet

✓ ha szeretnéd feloldani a pénzügyi sérüléseidet

✓ ha szeretnéd megnövelni a befogadóképességedet

✓ ha könnyedén és nagy örömmel szeretnéd kezelni a pénzügyeidet

✓ ha szeretnél elindulni a pénzügyi szabadság felé

Amennyiben úgy érzed hasznos lehet számodra A PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG ÉS BLOKKOLDÁS PROGRAM és további kérdéseid vannak, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével.

Az űrlap kitöltése után lehetőséged van egy 45 perces kötelezettségmentes konzultáción részt venni, aminek az a célja, hogy megismerjük egymást, átbeszéljük a kérdéseidet, kihívásaidat és a céljaidat, és amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a program megoldást jelent a számodra, és én vagyok a megfelelő segítő a számodra, akkor belevágunk a közös munkába.

Jelentkezés

"Lena programja életem egyik legjobb befektetése volt. Már a feltérképező beszélgetésnél éreztem, hogy biztosan rá van szükségem, rögtön igent mondtam. Minden alkalom kiválóan fel volt építve, érthetően magyarázott, rengeteget tanultam a pénzről. Számtalan „aha” élményem is volt. A pénzzel kapcsolatban hatalmas katyvasz volt a fejemben, most viszont minden kristálytiszta és hasítok előre. Hihetetlen sokat fejlődtem, mert nagyon komolyan vettem a programot és akartam a változást, amihez Lena volt a lehető legjobb segítség. A közös munkánk végére kifizettem minden létező tartozásom (7 számjegyű volt) és egyenlőre annyi történt, hogy a program utolsó hónapján a bevételem nagyjából 3 millió forintra rúgott, holott az elején azt kívántam, hogy a végére termeljem vissza a befizetett árat... És érzem hogy ez még csak a kezdet!Már alig várom hogy pár hónap múlva kezdjük a másik programot 😃"
Keszthelyi Anna
Érzelmi evés szakértő
"Szeretném leírni újra, hogy mekkora szemléletváltást jelentett számomra a programod. Már nemcsak elhiszem, hogy bármi lehetséges, hanem tapasztalom is, sőt összeszedtem a múltbeli eseményeket is, ahol teremtettem valamit, és ez rengeteg erőt ad ahhoz, hogy minden nap tegyek valamit a céljaimért, akármennyire is kicsinek tűnik. Sok kicsi sokra megy.
Újra feléledt az intuícióm és merem használni."
Márkné Varga Zsófia
Természetgyógyász
Életem során számos fejlesztő feladatot, programot csináltam már. Volt, hogy csak a megérzéseimre hallgatva fejlődtem, vagy spirituális tudatosságra invitáló megoldásokba ütköztem. ( kineziológus, könyvek, tükörmunka stb…) Mégis az évek során, a bőség beengedése nehezen ment. Egy Facebook csoportba kérdésként tettem fel hogy ki hogyan fejleszti önmagát és a vállalkozását ,ekkor találtam rád. Megbeszéltük, hogy elsősorban a pénzügyi blokkok oldásával kezdem, elvégre ez egy óriási probléma számomra. Nagyon tetszett, hogy tudatosan volt felépítve, kaptam házi feladatokat is. A program alatt kiderült, hogy rossz berögződésekkel és hozott hitrendszerekkel működőm, amit nagyon nehéz lesz legyőzni. Tőled megkaptam az útmutatást. A munka nagy része az enyém. Nehéz időket élünk, nehéz pozitívnak lenni és teremteni. Ekkor előveszem a kis praktikáidat a fiókból, amik segítenek a jelenben maradni, amik segítenek a pozitív dolgokra fókuszálni. Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettelek, hiszen a káosz az életembe mérséklődött. Megtanítottál a tudatosabb, szervezettebb életre, hogy becsüljem magamat és az időmet. Köszönöm!!!"
Csapó Orsolya
Vállalkozó
"Amikor Lena említette a programot, azonnal tudtam, hogy erre van szükségem! Nem is csalódtam. Már az első két alkalom után éreztem a változást: először a hozzáállásom változott meg: azok a helyzetek, amik idegesítettek korábban, nem tudtak többé felbosszantani. A pénzhez való viszonyomat sikerült megértenem, és a vágyott irányba változtatnom. A programnak hála kaptam egy kész rendszert, amelynek az elemei egymást erősítve át tudták törni a korlátaimat. Megértettem, hogy hogyan és mivel gátoltam magam eddig. Majd miután Lena segítségével el tudtam engedni ezeket a hiedelmeket, megdupláztam a bevételemet. És ez még csak az út eleje. 🙂Ha még csak hezitálsz, hogy belevágj-e, akkor azt üzenem, hogy gondolj arra, mikor szeretnéd a bevételed dupláját a zsebedben látni?"

Utasi Csenge
Vállalkozó
"Lenánál a pénzügyi blokkoldás programon vettem részt, januári kezdéssel. Egy élmény volt a fejlődés útja, néhol könnyebb, néhol nehezebb. Egy kisebb tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. Az első alkalommal Lena megkérdezte, hogy mennyi pénz van a pénztárcámban. Egy picit szégyenkezve válaszoltam hogy semennyi. Ha volt is, azt azonnal eltüntettem onnan. Most, néhány hónap elteltével nem akkor vagyok nyugodt, ha üres a pénztárcám, hanem akkor, ha annyira tele van, hogy alig tudom összezárni. A múlt héten 1200 euró volt benne, és amikor ezt realizáltam magamban, akkor teljesen ledöbbentem. Eszméletlen jó érzés így visszatekinteni, hogy mekkora változás történt bennem és körülöttem néhány hónap alatt. Örök hála érte, Lena nélkül ez nem sikerült volna sosem, még úgy sem, hogy évek óta fejlesztem magam, mindig újabb és újabb életterületen. Köszönöm!"
Kaposi Zsófia
Vállalkozó
"Azért jöttem hozzád tíz hete a pénzügyi blokkoldó programodra, hogy azt az áttörést, amit anyagi téren átéltem nemrég, azt segíts továbbvinni, stabilizálni, természetessé tenni, folyamatossá tenni a beindult anyagi gyarapodást.

A 10 számomra legfontosabb örömöm és eredményem a legalább 30-ból, amit az együttműködésünk során kaptam
:


1.Furán hangzik, de “lett egy apám” . Az apai vonalú meditációban egy olyan találkozást teremtettünk “az édesapámmal”, aminek révén érzem, hogy gyökeret eresztettem az egyik lábam alatt..
2.Az anyai vonalú meditációban pedig gyökeret eresztettem a másik lábam alatt, és innen már két lábbal tudok állni a földön. Ha valami, akkor ezek a gyökerek, és ez a tartás biztos, hogy kellett ahhoz az anyagi stabilizációhoz, amit szerettem volna.
3.Óriási felismerés volt a nagynénim iránti szolidaritásom, ami miatt alsó kasztot választottam az élethez, de mostmár átigazoltam a kaszttalan Végtelen Lehetőségek Tárházába.
4.Nagyon erőteljes volt az a felismerésem is , hogy pontosan milyen traumát teremtettem újra. Ez a tudatosság is nagy érzelmi átbillenést hozott.
5.Nagy élmény volt magamtól rájönni a pénz és párkapcsolat párhuzamaimra, és újítani.
6.Kitaláltam, hogyan lehetek érzelmi biztonságban akkor is, ha gyarapszik a jövedelmem. Mostmár jöhet. .
7.Pénzáramlásra váltottam az addigi ki sem mondom milyen pénzképzetemet.
8.Egy hosszú sor korlátozó hiedelmemet írtam és írtuk át.
9.Sokkal tisztábban látom, mire is szeretném használni a megnövekedett anyagi bázisomat.
10.Nem utolsó sorban…Az együttműködésünk utolsó napjára konkrétan megismételtem azt az áttörésemet, amit a bevezetőben említettem…

Mostanra pontosan azt a pénzügyi stabilizálódást és megnyugvást érzem, amit szerettem volna elérni. Egy teljesen más energiában vagyok."
Mohai Emese
Aranylétra Mentorprogram